Tigi a Toni&Guy: Vieš, čo majú spoločné?

5/15/2018 Unknown 2 Comments

Vlasová kozmetika nepatrí do súdku kozmetiky, ktorú by som nejako extra vyhľadávala. Asi preto, lebo som si nikdy nedala nijako extra záležať na vzhľade svojej koruny krásy. Avšak, odkedy som začala používať rôzne vlasové oleje, ktorým som podľahla, pretože ich účinky sú naozaj viditeľné, tak má vlasová kozmetika začala zaujímať oveľa viac. No pravdupovediac, do písania tohto článku som sa musela trošku prinútiť. Prečo? To sa dozviete, keď budete čítať ďalej!


Možno si myslíte, že dnešný nadpis článku je možno trošku tajomný. Ale už určite viete, čo majú tieto 2 značky spoločné. Áno, ide o značky, ktoré vytvárajú vlasové produkty, a ktoré som objavila na e-shope elnino.sk. Tak sa poďme spolu pozrieť na to, ako som bola s týmito produktami spokojná. 



TIGI BED HEAD BIG HEAD
Na testovanie tohto produktu som sa tešila najviac, pretože ide o pre mňa neznámu značku, ktorá má v zahraničí veľké množstvo svojich priaznivcov. Údajne patrí medzi najvychytenejšie značky na trhu. Tigi Bed Head Big Head - už len ten samotný názov dokáže človeka zaujať, ale čo jeho vnútro? Ide o penu pre objem vlasov, ktorá dodáva vlasom dlhotrvajúci objem. 

Zjednodušene povedané, je to tužidlo, ktoré je určené na objem a fixáciu účesu. Keďže používanie podobných produktov je u mňa nutnosťou pri každom umývaní vlasov, pretože v opačnom prípade by som vyzerala ako "zmoknuté kuriatko" so spľasnutými vlasmi, tak môžem povedať, že s týmto prípravkom som sa akosi nepohodla. 

Ide o tekutinu, ktorá má príjemnú vôňu, ktorú cítiť asi 2 dni na vlasoch. Stačí stlačiť pumpičku a z tekutiny sa stane pena. Moje prvé použitie viedlo k tomu, že som si vlasy umývala nanovo. Áno, neodhadla som potrebné množstvo! Stačí len jedno stlačenie pumpičky, z ktorého penu si votriete do vlasov. 

Avšak, mne osobne vadilo, že po použití tohto tužidla a vysušení vlasov, moje vlasy ostali mierne lepkavé, drsnejšie na dotyk a zaťažené, čím sa na nich nevytvoril žiaden objem. Skôr by som toto tužidlo odporúčala dámam s hustejšími vlasmi, ktoré nepotrebujú extra objem vo vlasoch. 

Zroj foto: elnino.sk a autorka článku
TONI&GUY Casual Matt Texture a Classic Perfect Tease
Mám pocit, že všetky nedokonalosti, ktoré existujú, som dostala do vienka. A rovnako to je aj v prípade mastných vlasov. Kým som chodila na VŠ a bývala na internáte, vlasy som si musela umývať každý deň, aby vyzerali k svetu. V súčasnosti som môj režim umývania vlasov zmenil a to na každý 3.deň. Ako to je možné? Tak vďaka suchým šampónom. Proste nedám na ne dopustiť a dokonca, už aj moja mamina a brat podľahli ich čaru.

Z tohto dôvodu som bola zvedavá na účinky týchto suchých šampónom od najpreslávenejšej značky ako je Toni&Guy. Tentokrát som otestovala hneď 2 suché šampóny. Prvým z nich je Toni&Guy Casual Matt Texture a tým druhým je Toni&Guy Classic Perfect Tease

Aj keď ide o 2 rozdielne šampóny (teda aspoň podľa názvu), povedala by som, že to, čo majú vo svojom vnútri je u oboch rovnaké. Začnem ich vôňou - nepochybne je božská, príjemná - povedala by som kvetinová, vôňa krásne osvieži vlasy. Oba majú objem 250 ml, čo je taká klasika, ale ak by som ich mala porovnať s inými suchými šampónmi, ktoré používam, tak tieto nie sú také účinné. Po nastriekaní do vlasov som nepozorovala žiadne zmeny. A to či som striekala veľa alebo málo, stále bol výsledok rovnaký - mastné vlasy, pri ktorých mi neostávalo nič iné, len si ich zopnúť alebo umyť. 

Proste neprišlo mi, že by vôbec niečo robili. Pri inom suchom šampóne, som vždy na vlasoch pozorovala biely poprašok, ktorý som poriadne včesala do vlasov, no pri týchto boli účinky minimálne. A to skonštatoval aj môj brat a aj snúbenec. Holt, suché šampóny od Toni&Guy nie sú pre moje vlasy vhodné. 


Toni&Guy Men Anti-dandruff 
Čo však v Toni&Guy vedia, tak sú rozhodne ich šampóny! Tento môj snúbenec zhodnotil na 1* - vážne nepreháňam, bol ním doslova očarený!

Keďže sa moja polovička v poslednej dobe sťažovala na množstvo lupín a svrbiacu pokožku hlavy, tak voľba padla na vyskúšanie tohto šampónu. Síce v takomto prípade je potrebná výživa z vnútra (odporúčané sú orechy, ktoré obsahujú esenciálne mastné kyseliny a vitamíny), aj starostlivosť o pokožku hlavy zvonka je rovnako potrebná. 

Nebudem preháňať, ale už po prvom použití tohto šampónu sa môj drahý prestal sťažovať na svrbiacu pokožku hlavy. Samozrejme, lupiny mu po prvom použití nezmizli, to nie. Avšak po viac ako 2 týždňoch používania môže povedať, že lupiny ho viac netrápia. Občas sa mu ešte objavia, ale v oveľa menšom množstve, než to bolo pred používaním šampónu. 

Navyše, balenie šampónu je minimalistické, odeté do čiernej farby, čo minimalistickí páni určite ocenia. Šampón teda môžem všetkým pánom rozhodne odporučiť!


Používate nejaký produkt od Toni&Guy, ktorý by ste rozhodne odporučili vyskúšať každému?

2 komentáre:

  1. Ja zase na túto značku nedám dopustiť. Mala som soľný sprej, vďaka ktorému som docielila mega objem bez akéhokoľvek zaťaženia. A to sú moje vlasy tiež jemné a bez objemu. Druhým produktom je pasta na objem vlasov. Dávam si ju pred fúkaním do dĺžok a je perfektná. Dokonca sa mi vďaka nej vôbec neuzlia vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já se o vlasovou kosmetiku zajímám velmi ráda, i protože studuji obor, který s tím má hooodně společného. Obě dvě tebou zmiňované značky jsou mi známé. Akorát Tigi jsem zkoušela jen jeden produkt a byl fajn, ale neoslovila mě natolik, že bych zkoušela další. Za to Toni&Guy mám velmi ráda!

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť

Budem veľmi rada, ak po sebe necháte stopu v podobe komentára.