Náš dovolenkový týždeň

8/24/2015 Unknown 4 Comments

Ahojte,
keďže som bola minulý týždeň s priateľom na dovolenke, tak som blog trošku zanedbávala a nechala som mu blogové prázdniny. Dovolenku sme si kvôli zlému počasiu spravili trošku aktívnejšiu. Dovolenku sme mali zahájiť už v sobotu, no nakoľko sme mali ešte milé povinnosti, tak sme na dovolenku cestovali až v nedeľu. Asi sa pýtate, čo myslím pod pojmom milé povinnosti. Tak v sobotu sme boli s priateľom pozvaní na oslavu narodenín. Post s outfitom sa na blogu určite objaví. Zatiaľ však malý náhľad na môj outfit :)
Fotoarchív autorky. Práva vyhradené!
V nedeľu sme cestovali na dovolenku. Dovolenku sme strávili na Slovensku. A cesta nám zabrala cca 2 hodinky autom. Po príchode na miesto sme sa najprv vybalili a hneď sme utekali na kúpalisko. Aj keď nesvietilo slnko vo vode bolo príjemne. Nedeľa bola jediným dňom kedy sme sa boli kúpať, pretože ostatné dni nám počasie neprialo- stále nám pršalo a keď náhodou prestalo tak bola vonku zima- len 20°C :/ 
V pondelok sme leňošili na chatke, varili si obed, hádzali sme si frisbee, pozerali sme filmy a spali :D teda naberali nové sily. 
V utorok sme už mali dosť 4 stien a tak sme sa vybrali pozrieť do jaskyne. 
Fotoarchív autorky. Práva vyhradené!
Navštívili sme jaskyňu Domicu. Veľmi sme chceli ísť na prehliadku s plavbou na kvôli nedostatku vody sa nedalo. Avšak v jaskyni sme videli čarovné hratky prírody v podobe stalagmitov, stalaktitov a stalagnátov. Okrem toho tam boli vytvorené krásne kaskády.... Čo ma však prekvapilo, ak človek si chce v jaskyni spraviť fotky, tak musí zaplatiť za fotenie, ktoré vyjde drahšie ako vstup pre dospelú osobu. V utorok sme ešte stihli grilovať a len čo sme dogrilovali, tak sa sa spustil leják. 
Fotoarchív autorky. Práva vyhradené!
V stredu nám opäť celé doobedie pršalo a tak sme si spravili filmový deň v posteli. Avšak ku večeru, keď pršať prestalo, vybrali sme sa na prechádzku. Chceli sme sa pozrieť na kúpalisko, ako to tam vyzerá po lejaku. Veľmi milý sbs-kár na na kúpalisko pustil, aj keď už bolo zatvorené. Poviem vám, hladina jazerá bola dvihnutá o dobrých 20 cm. Čomu sme sa divili tak bolo to, že v jazere sa ľudia normálne kúpali. My sme na nich pozerali s úžasom, pretože sme mali na sebe bundy a rifle a aj tak nám bola kosa a oni sa kúpali v tej ľadovej vode. 
Vo štvrtok ráno sme už mali dosť takéhoto počasia tak sme sa pobalili, popratali sme po sebe a utekali sme domov, kde krásne svietilo slnko a bolo oveľa teplejšie. Cestou domov sme navštívili kaštieľ Betliar. 
Fotoarchív autorky. Práva vyhradené!
V kaštieli práve prebiehala výstava Sisi. Čo nás milo prekvapilo, tak to, že spievodkyňa nám povedala, že našli dvojníčku Sisi a tá občas zavíta do kaštieľa a vykonávajú tam audiencie. Samozrejme návštevníci sú pred vstupom do miestnosti poučení ako sa majú správať v prítomnosti jej veličenstva. Škoda, že tam nebola v čase keď sme kaštieľ navštívili my. Bol by to naozaj krásny zážitok. Celková prehliadka kaštieľa trvalá 60 minút, počas ktorých sme sa dozvedeli množstvo zaujímavosti o rode Andrássyovcov. Tento kaštieľ bol len ich letným sídlom, inak žili na hrade Krásna Hôrka. 
Fotoarchív autorky. Práva vyhradené!
Cestou domov sme si spravili ešte menšiu zastávku na Dobšinskom kopci, pretože sme chceli vidieť, kde sa každoročne konajú automobilové preteky. Potom už naša cesta smerovala rovno domov. Avšak ešte to nebol koniec našej dovolenky. 
V piatok naša cesta putovala do Košickej Zoo. 
Fotoarchív autorky. Práva vyhradené!
Poviem vám táto Zoo to je niečo. Ako sa hovorí za málo peňazí veľa muziky. Každé zvieratko má veľký výbeh a hlavne prispôsobený pre jeho život. Napr. vlky mali spravený svoj les, kamzíky zas mali skaly, srnky a daniele mali veľký les.... Nám samotná prehliadka Zoo trvala 2 a pol hodinky. Čo sme vôbec nečakali. Vedeli sme, že košická zoo je najväčšia na Slovensku ale až takto sme načakali. Okrem toho, v zoo sa nachádza aj Dinopark. Spoločne by vám prehliadka samotnej zoo a dinoparku mala zabrať cca 4 hodiny. Takže nudiť sa tu určite nebudete. Okrem toho na každom rohu nájdete nejaký stánok s občerstvením alebo aspoň automat na vodu, lavičky- ktoré sú tématický zvieracie... Každému vrelo odporúčam. 

Tak toto bola náš dovolenkový týždeň. Aj keď nám počasie na slnenie sa neprialo, my sme si ho užili naplno. Veď aj tak všetky tieto miesta sme chceli navštíviť už dávno. A teraz si ich môžme vyškrtnúť zo zoznamu miest, ktoré chceme navštíviť. 



4 komentáre:

  1. Jeee zoo mam velice rada. :) super fotky.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám zoo tiež rada, ale najviac tie ako táto, kde zvieratá nie sú nijako utlačané :)

      Odstrániť
  2. super, že ste si to užili aj napriek nepriazni počasia, jaskyne ma veľmi nelákajú a to platenie za fotenie naštve, ale to je tak na Slovensku už všade! Betliar je krásny :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť

Budem veľmi rada, ak po sebe necháte stopu v podobe komentára.